
Mozzarellamacka med kyckling och pesto
Matig surdegsmacka med Mozzarella, kyckling och pesto. En kombination som aldrig slår fel. Bellissimo!
– 1 Granarolo Mozzarella, à 125 g
– 2 kycklingbröst, 125 g
– 2 msk grön pesto (plus lite till servering)
– 1 dl panko ströbröd
– 2 skivor surdegsbröd
– 1 tomat
– 1 handfull färsk basilika, strimlad
– 1 msk olivolja (plus lite till stekning)
– salt & peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Lägg kycklingbrösten på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper. Skär Mozzarellan i tunna stavar och lägg i en liten skål tillsammans med panko och olivolja. Krydda med salt och peppar och rör runt ordentligt. Skär tomaterna i tunna skivor.
Pensla kycklingbrösten med pesto och täck kycklingen med Mozzarella- och pankoblandningen. Tillaga kycklingen i ugnen cirka 15-20 minuter eller tills den är klar.
Stek brödet krispigt i olivolja på båda sidor och lägg på tomatskivorna. Krydda med salt. Lägg på kycklingen och toppa med pesto och strimlad basilika.