Granarolo Tagliata Quattrocento

Tagliata med Quattrocentokräm

En tallrik med extra allt. Skuren hängmörad biff, ugnsbakade tomater, ruccola, pinjenötter, grillad citron och en Quattrocentokräm som man kan äta med sked så god den är. 

4 personer
30 minuter

800 g hängmörad ryggbiff
2 msk smör
400 g små kvisttomater
1-2 msk olivolja
salt
50 g ruccola
50 g pinjenötter
1 citron
basilika

Quattrocentokräm
3 dl riven Quattrocento
2 dl crème fraiche 34%
1/2 citron, rivet skal
salt
nymalen svartpeppar

Topping
hyvlad Quattrocento
1 msk olivolja
1/2 grillad citron, saften
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över lite olivolja och strö på salt.

Rosta tomaterna i ugnen i 15 minuter tills de mjuknar och spricker lite.

Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.

Dela citronen i två delar och grilla med snittytan nedåt i en het grill eller grillpanna på hög värme i 3 minuter. Den skall få fina grillstreck och mjukna lite.

Vänd ihop fint riven Quattrocento med crème fraiche och citronzest. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering.

Salta köttet på båda sidor.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör och stek ryggbiffen 2-3 min per sida eller till innertemperaturen når 54 grader. Tid beror på tjocklek.

Riv några varv med pepparkvarnen efter stekning.