tiramisu-1.jpg

Tiramisù classico

Efterrätternas efterrätt! En klassisk italiensk tiramisù från Treviso i Veneto. En perfekt efterrätt som även går att förbereda dagen innan gästerna kommer! Buon Appetito!

12 portioner
30 minuter

– 600 g Granarolo Mascarpone
– 180 g Balocco Savoiardikex
– 6 ägg
– 250 g socker
– 4 dl starkt kaffe (kallt)
– kakao att pudra över

Gör så här

Gör kaffet och låt det svalna.

Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa äggvitorna till en fast skum och ställ åt sidan.

Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt Granarolo Mascarpone i äggkrämen och blanda försiktigt till en slät Mascarponekräm. Vänd ner de vispade äggvitorna till en fluffig kräm.

Ta fram en form med kant. Häll upp det kalla kaffet i en djup skål. Doppa savoiardikex snabbt i kaffet De behöver doppas ganska snabbt för att de inte ska hinna suga till sig för mycket kaffe. Täck botten i formen med kex.

Bred ut hälften av Mascarponekrämen över kexen och lägg på ytterligare ett lager savoiardikex doppade i kaffe. Bred på resterande Mascarponekräm och pudra över rikligt med kakao. Förvara i kylen i minst 5 timmar (eller över natten) innan servering.