Tomatpasta med Stracchino och pancetta
Här är en smakrik vardagsrätt med många ingredienser du troligtvis redan har hemma. Den krämiga färskosten Stracchino och Pancetta tar rätten till nya höjder, och om du utesluter pancettan har du en riktigt bra vegetarisk tomatsås för veckans alla dagar.
– ½ Granarolo Stracchino á 170 g
– 3 msk olivolja
– 250 g pancetta
– 1 gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 1 tsk italiensk kryddblandning
– 50 g soltorkade tomater
– 400 g passerade tomater
– en handfull färsk basilika
– 400 g pasta
Topping
– Granarolo Quattrocento
– några basilikablad
– salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Koka upp rikligt med saltat pastavatten och tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
Hetta samtidigt upp olivoljan i en stor panna. Stek tärnad pancetta krispig i 2-3 minuter. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök, stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt italiensk kryddblandning, soltorkade tomater och passerade tomater. Ta 1 dl pastavatten i tomatburken för att få med det sista och häll över i pannan. Koka i 5-6 minuter tills såsen reducerat.
Sänk värmen och rör ner Granarolo Stracchino. Låt såsen sjuda försiktigt i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grovhackad basilika och den avrunna pastan i såsen.
Servera på fyra tallrikar och toppa med finriven Granarolo Quattrocento och extra basilika.