
Tryffelspread blue cheese med ugnsbakade druvor
Du gör enkelt en alldeles underbar tryffelspread genom att vispa ihop Truffle Blue Cheese med Mascarpone och smaka av med citronzest. Perfekt på den italienska plockbrickan, servera med ett gott surdegsbröd och toppa med ugnsbakade vindruvor.
Vispad tryffelspread
– 1 Granarolo Truffle Blue Cheese, á 150 g
– 75 g Granarolo Mascarpone
– 1 nypa salt
– 1 ekologisk citron, skalet
Ugnsbakade vindruvor
– 500 g röda vindruvor
– 2 msk olivolja
– 1 nypa flingsalt
– 1 msk honung
– 30 g pinjenötter
– färsk rosmarin
Tillbehör
– päron
– honung
– prosciutto
– bröd
Gör såhär
Vispad tryffelspread: mixa Truffle Blue Cheese, Mascarpone och 1 nypa salt helt slätt i en matberedare. Smaka av med citronzest. Blanda väl och ställ svalt.
Ugnsbakade vindruvor: sätt ugnen på 200°C. Lägg vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla över olja, flingsalt, honung och finhackad rosmarin. Ugnsbaka i 200°C i 15–30 minuter beroende på vindruvornas storlek.
Servera: servera den vispade ostkrämen tillsammans med ugnsbakade vindruvor, skivor av bröd, päron, honung och prosciutto för den perfekta ostbrickan. Tips! Toppa med extra sommartryffel om du hittar det i butiken. Buon Appetito!