Granarolo_Quattrocento_Mascarpone_Vitlokspasta_2022-2.jpg

Vitlöks- & Quattrocentopasta

En vitlöksdoftande och riktigt krämig pasta med knaperstekt pancetta och persilja. Pricken över i:et är italienska hårdosten Granarolo Quattrocento.

4 personer
20 minuter

400–500 g spaghetti
1 dl riven Granarolo Quattrocento
250 g Granarolo Mascarpone
2–3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1–2 msk grönsaks- eller kycklingfond
1,5 dl pastavatten
160 g pancetta
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka vitlöken och fräs mjuk i smör. Tillsätt Granarolo Mascarpone och fond. Låt koka till en krämig sås. Rör ner riven Granarolo Quattrocento och finhackad persilja. Smaka av med nymalen svartpeppar och lite salt.

Skär pancettan i kuber och knaperstek i panna. Lägg upp på ett fat med hushållspapper.

Tillsätt pastavatten i såsen till önskad konsistens. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen.

Servera den krämiga pastan på fyra tallrikar. Toppa med knaperstekt pancetta, riven Quattrocento och finhackad persilja. 

Tips: du gör enkelt rätten vegetarisk genom att använda grönsaksfond och hoppa över pancettan.