
Zucchiniplättar med Stracchino
Fluffiga zucchiniplättar fyllda med smak varvat med mild, len Stracchino är precis så gott som det låter. En måltid man blir glad av. Buon Appetito.
– 1 Granarolo Stracchino, 170 g
– 2 medelstora zucchini
– 3 ägg
– 4 msk vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 30 g smör
– 2 msk olivolja
– gräslök, hackad
– salt & peppar
Gör så här
Tvätta zucchinin väl och riv den fint.
Vispa äggen i en stor skål, rör ner zucchini, hackad gräslök och olivolja. Tillsätt vetemjöl och bakpulver, blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek små plättar i mitten av stekpannan på låg värme och vänd när de fått en fin yta. Alternativt steker du flera samtidigt i ett plättlagg.
Vid servering varvar du zucchiniplättarna med Stracchino, toppar med finhackad gräslök och drar några varm med pepparkvarnen.