Granarolo_pizzetta_vita.jpg

Röd pizzetta

Härliga pizzette (små pizzor) med klassisk tomatsås och massa härligt krämig Granarolo Burrata. Skärs i slices och ät på stående fot till drinken eller vid middagsbordet.

4 pizzette
40 minuter + jäsning

pizzadeg, färdig eller gör din egen
– 4 Granarolo Burrata à 150g
– 2 dl passata
– färsk basilika
– 1 krossad vitlöksklyfta
– Extra Jungfruolivolja
– salt & svartpeppar
– salami
– ruccola
– flingsalt

Gör såhär

Sätt ugnen på 250°C.

Kavla ut 4 små pizzette.

Rör ihop en enkel tomatsås på passata, basilika, vitlök, olivolja, salt och peppar och bred ut på dina pizzette.

Grädda i 250°C i 5-7 minuter, beroende på hur stora pizzette du gör.

Toppa dem direkt när du tagit dem ur ugnen med salami, ruccola och basilika. Avsluta med en hel Burrata som får smälta lätt av värmen. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.