Undersolen.jpg

Under solen med pizzamozzarella Cubetti

En bra pizzadeg, en smakrik tomatsås och en krämig pizzamozzarella – mer behövs inte. Ta en tugga, blunda och dröm dig bort till Italien.

4 pizzor
60 minuter

– 1 sats pizzadeg alternativt färdig pizzadeg

Tomatsås
– 3 msk Extra Jungfruolivolja
– 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
– 1 liten gul lök, finhackad
– 1 liten morot, finhackad
– 1 stjälkselleri, finhackad
– 1 msk tomatpuré
– 1 frp krossade tomater, ca 400 g
– 2 tsk torkad basilika
– 2 tsk torkad oregano
– 1 tsk salt
– 1 tsk socker

Topping
– 2 Granarolo Mozzarella Cubetti, á 150 g
– prosciutto crudo, á 240 g
– 4 msk rostade
– pinjenötter
– färsk basilika
– Extra Jungfruolivolja

Gör såhär

Värm ugnen till 275°C, ställ in en plåt eller pizzasten.

Tomatsås: fräs vitlök, lök, morot och selleri i olivolja på hög värme i 3-4 minuter. Sänk till låg värme och tillsätt övriga ingredienser, rör runt lite och låt puttra under lock på svag värme i 25-30 minuter. Låt svalna innan du har den på pizzan.

Forma en stor rund botten genom att försiktigt trycka ut pizzadegen. Snurra pizzan ett kvarts varv mellan trycken. Var försiktig så det inte går hål på degen.

Bred på 1,5 dl tomatsås per pizza. Spara cirka 1 cm kant runtom. Strö över generöst med Mozzarella Cubetti. Grädda pizzan tills den fått fin färg och kanterna puffat upp en del, i vanlig ugn cirka 15 minuter.

Toppa den färdiga pizzan med prosciutto, pinjenötter, basilika och olivolja. Servera pizzan direkt.